Ngorongoro krater

Vier je vakantie in Tanzania, dan hoort een bezoek aan de Ngorongoro krater daar zeker bij. Daar zullen diverse specialisten je zeker ook op wijzen. In de Ngorongoro krater tref je de hoogste concentratie dieren van Afrika aan en zie je onder meer leeuwen, zebra’s, olifanten en neushoorns. De Ngorongoro krater wordt gezien als een van de zeven wereldwonderen. Daar moet je dus geweest zijn.

Afdalen naar de krater
De Ngorongoro krater wordt vaak genoemd als een van de redenen waarom mensen kiezen voor een vakantie naar Tanzania. Behalve heel veel dieren rijd je dwars door het tropisch regenwoud en de highlands en alleen dat is al zeer de moeite waard. Het daadwerkelijk afdalen naar de krater is echter iets dat je gewoon ervaren moet hebben. Alleen het uitzicht vanuit de krater is al adembenemend, zoals je nergens in Afrika meer dieren ziet dan op deze plek. Bijzonder is wel dat de leeuwen in de Ngorongoro krater wat groter zijn dan in de rest van Afrika. Dit heeft alles te maken dat er ruim voldoende voedsel beschikbaar is en dat voedsel bovendien gemakkelijk te krijgen is. De krater was van origine overigens een grote vulkaan, die ruim twee miljoen jaar geleden al uitbarstte. De medewerkers van tanzaniaspecialist.com kunnen je er alles over vertellen en boeken je droomreis naar dit wonder der natuur.

De oudste voetstappen ter wereld
In de krater leven ook mensen van de bekende Masai stam, te herkennen aan hun rode klederdracht en de grote kuddes geiten. Ze leven gezellig tussen de leeuwen, nijlpaarden, gazelles, jakhalzen en struisvogels op een van de mooiste plekjes die de natuur te bieden heeft. Het landschap is te omschrijven als heuvelachtig, de gesteentes zijn indrukwekkend en dat geldt ook voor het tropisch regenwoud. Ook museum Leatoli Footprints is een bezoekje meer dan waard, je vindt er onder meer de oudste voetstappen ter wereld.

Combineer met andere mooie plekken in Tanzania
Een bezoek aan de Ngorongoro krater combineer je met andere bijzondere plekken in Tanzania, al kun je je best een paar dagen vermaken in en rond de krater en de directe omgeving, Tanzania heeft echter nog zoveel meer te bieden. Je maakt er een prachtige en onvergetelijke safari bijvoorbeeld of beklim de Kilimanjaro, de hoogste berg ter wereld. Ook een bezoek aan het eiland Zanzibar is beslist de moeite waard, daar vind je onder meer de mooiste stranden ter wereld en komen vooral liefhebbers van de duiksport nadrukkelijk aan hun trekken.

Boek vandaag nog via tanzaniaspecialist.com
Via tanzaniaspecialist.com combineer je al dit moois tot de perfecte vakantie. Zij leveren maatwerk en zijn in staat je de vakantie van je leven te bezorgen. En dat doen zij tegen verrassend scherpe prijzen en altijd met de best denkbare service. Je wordt altijd goed voorbereid op de reis en het verblijf en tanzaniaspecialist.com neemt alleen met het allerbeste genoegen. Boek dus vandaag nog een vakantie naar Tanzania, als je écht een bijzondere vakantie wilt.

Reisvergelijkingen Nieuws