Redenen waarom reizen in Zuid-Afrika super cool is!

Zuid-Afrika kun je het best beschrijven als ruig, veelzijdig en divers. Er zijn genoeg reizigers die Zuid-Afrika mijden, omdat ze denken dat het niet veilig is. Dat is deels waar, maar als je goed voorbereid op reis gaat of met een tour reist hoef je je niet al teveel zorgen te maken van je veiligheid. Lees snel verder en wij vertellen jou redenen waarom je een bezoek aan Zuid-Afrika niet mag missen.

Is Zuid-Afrika veilig?

Wij krijgen regelmatig de vraag of Zuid-Afrika veilig is. Over het algemeen staat Zuid-Afrika bekend als een land met veel criminaliteit en dat kunnen wij helaas niet ontkennen. Er heerst criminaliteit, maar dit gebeurd voornamelijk in de townships (gebieden waar je niet zult komen). Ook kun je er s’ avonds maar beter niet op je eentje op uit gaan. Er zijn bepaalde regels waar je je aan moet houden. Doe je dit niet, dan breng je jezelf in gevaar. Maar wanneer je weet wat je wel en niet kunt doen, is er eigenlijk niet veel aan de hand.

Wat maakt Zuid-Afrika zo speciaal?

De meesten zullen wel gehoord hebben van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis waar Nederland ook een rol in heeft gespeeld. De geschiedenis is nog behoorlijk vers en dat merk je nog steeds in het dagelijks leven. Dat is erg jammer, maar dat maakt Zuid-Afrika tegelijkertijd ook een interessante bestemming om te bezoeken. In de steden zal je ontzettend veel mensen met verschillende culturele achtergronden tegenkomen.

Daarnaast heeft het land meer te bieden dan natuur. In dit geval kun je denken aan safari, duiken, surfen en roadtrips. Zuid-Afrika is een perfect land om meerdere safari’s te bezoeken en met de auto een rondreis te maken. Wil je graag naar Zuid-Afrika op vakantie gaan? Regel dan je trip met Zuid-Afrika reizen.

Reisvergelijkingen Nieuws