Rondreizen door Indonesië

Er zijn veel reisorganisaties waarbij je reizen naar Indonesie kan boeken, bij Djoser en 333travel vind je bijvoorbeeld een groot aanbod. Dat komt waarschijnlijk door de historische band die Nederland heeft met Indonesie en natuurlijk is Indonesie, ook wel de Gordel van Smaragd genoemd, een indrukwekkend land. De prachtige eilanden Sumatra en Java zijn ongekend mooi voor rondreizen waarmee je kennis kan maken met de grote diversiteit van fauna en flora die de eilanden te bieden hebben. Wie rondreist door Indonesie eindigt zijn reis meestal in Bali, het meest populaire eiland van Indonesie dat met zijn ongerepte stranden en leuke resorts een paradijs is voor liefhebbers van strandvakanties.

De Indonesische naam is Tanah Air Kita, dat betekent Ons Land en Water. Dat is een goed passende naam want Indonesie heeft 2 miljoen km² landoppervlak en maar liefst 3,2 miljoen km² aan territoriale wateren. Het bestaat uit bijna 2 miljoen eilanden waarvan maar duizend eilanden bewoond zijn. De bekendste eilanden zijn Bali, Sumatra en Sulawesie en uiteraard Java waar de hoofdstad Jakarta is gelegen.

De Indonesische cultuur die wij kennen, is eigenlijk de cultuur die er op Java is. Op Java zijn ook nog de meeste Nederlandse beinvloedingen te zien. Op andere eilanden zal je nog de echte Indonesische of Balinese cultuur kunnen waarnemen, de cultuur op Bali is dan ook nog eens compleet anders dan de rest van Indonesie. Ook het landschap van de verschillende eilanden is buitengewoon fel gevarieerd, ook dat maakt het zo aantrekkelijk voor backpackers en het maken van rondreizen. Je vindt er van alles, van uitgestrekte witte zandstranden over regenwouden, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte graslanden tot droge savannes. Er zijn ook veel verlaten watervallen te vinden in de regenwouden met prachtig helder water en wondermooie planten. Als je zelf graag wil rondtrekken door Indonesie, kan je Djoser ervaringen nalezen voor inspiratie en tips.

Reisvergelijkingen Nieuws