Welke Spaanse stad is het leukst voor een stedentrip?

Liefhebbers van stedentrips kiezen vaak een leuke stad in Spanje om een paar dagen er tussenuit te gaan. In Europa heb je verschillende steden die erg leuk zijn om te bezoeken, maar in Spanje vind je er bovengemiddeld veel. Over het hele land verspreid vind je verschillende steden die de moeite waard zijn om een paar dagen te bezoeken. Wij vertellen je graag meer over een paar van deze steden.

Barcelona

Misschien wel de meest bekende stad van het land is Barcelona. Deze stad is een zeer populaire bestemming als stedentrip, en dat komt met name door de veelzijdigheid van de stad. Niet alleen heeft het een prachtige kustlijn, het heeft daarnaast ook prachtige architectuur en een aantal zeer indrukwekkende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de kathedraal Sagrada Familia of het voetbalstadion van FC Barcelona genaamd Camp Nou. Vliegen naar Barcelona is overigens een fluitje van een cent. In de regio zijn verschillende vliegvelden en een vlucht vanuit Nederland duurt ongeveer twee uur.

Malaga

Een andere zeer populaire badplaats in Spanje is het zuidelijk gelegen Malaga. Deze stad heeft een prachtige kust met een mooie en gezellige haven. Daarnaast is het centrum van de stad erg modern en er valt van alles te beleven en te bekijken. Aanraders zijn het hooggelegen kasteel midden in de stad of een bezoekje aan de historische arena. Vanwege de zuidelijke ligging is het wat langer vliegen dan naar Barcelona, een vlucht naar Malaga duurt ongeveer drie en een half uur.

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt helemaal in het midden van het land. Het is aan alles te merken dat dit een echte wereldstad heeft. Prachtige bezienswaardigheden wisselen zich af met gezellige pleinen waar je prima terecht kunt voor een hapje of een drankje. Daarnaast vind je in Madrid het koninklijk paleis, waar de koning van Spanje veel van zijn tijd doorbrengt. Het is niet voor niets dat veel toeristen er voor kiezen om een paar dagen deze prachtige stad te bezoeken. Er zijn voldoende hotels en vakantieparken in en rond Madrid te vinden waar jij tijdens jouw trip kunt verblijven.

Reisvergelijkingen Nieuws