3 reizen voor op je bucketlist

Reis je elk jaar weer af naar dezelfde bestemming? Lekker vertrouwd is het wel; je weet waar je moet zijn voor lekker eten en alle bezienswaardigheden en activiteiten. Maar wordt het na een aantal jaren niet eens tijd voor iets anders? De wereld heeft namelijk nog heel veel mooie plekken te bieden. Voor sommige reizen moet je wellicht even een tijdje sparen, maar dan ben je absoluut een hele ervaring rijker. Wij geven je alvast wat inspiratie met reizen die je absoluut op je bucketlist moet zetten.

Schitterende stranden, volop zon

Klinkt bovenstaande je als muziek in de oren? Dan kan je wel raden dat we het nu over een zeer zonnige bestemming gaan hebben waar veel mensen van dromen: Hawaii. Goed, je moet even sparen voor deze vakantie, maar dan heb je ook echt een van de mooiste plekken van deze aarde gezien. De blauwe zee met hoge golven, de vele watervallen en zelfs vulkanen zullen je nog lang bijblijven. Wil je tijdens je reis graag zoveel mogelijk zien van de omgeving? Boek dan een reis waarbij je gaat eilandhoppen. Zo hoef je niet te kiezen tussen Oahu, Kauai, Big Island of Maui.


Backpacken in Australië

Voor sommigen betekent ultieme vrijheid rondtrekken in een land zonder al teveel verplichtingen. Lekker backpacken en kijken wat de dag brengt. Het nadeel hiervan is dat na verloop van tijd het geld opraakt. Daarom kan werken in ruil voor kost en inwoning een optie zijn. Er zijn een aantal bureaus die je helpen met bemiddelen. Zo zijn er een aantal organisaties die zich focussen op Australië. In dit geval hoef je alleen te sparen voor een ticket naar dit land, voor onderdak en eten verricht je dagelijks wat werk op bijvoorbeeld een boerderij. Zo krijg jij tijd genoeg om veel van de omgeving te zien en kennis te maken met de levensstijl daar.

Geniet van al het moois van de natuur

Vind je het lastig om te kiezen tussen een winters landschap, een exotisch eiland of op safari gaan? Dan moet je zeker Tanzania ervaren. In dit land krijg je te maken met wisselende landschappen en klimaatverschillen. Denk hierbij aan de Kilimanjaro, de Great Rift Valley en de Indische Oceaan. De vlaktes van Serengeti lenen zich weer uitstekend voor een safari waar je onder andere grote kuddes zebra’s in het wild kunt bekijken. Boek daarom ook vooral een rondreis naar dit land, zodat je zeker weet dat je niets gemist hebt van dit veelzijdige land.

Reisvergelijkingen Nieuws