De leukste bestemmingen in Zuid-Frankrijk

Al tientallen jaren is Zuid-Frankrijk één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. In het hele zuidelijke gedeelte van Frankrijk zijn echter meerdere leuke regio’s waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Of je nu zoekt naar een vakantie vol zon, zee en strand, of naar een omgeving waar je heel actief kunt zijn, in Zuid-Frankrijk is het allemaal te vinden. Wij zetten de leukste bestemmingen in dit deel van Frankrijk voor je op een rij.

Cote d’Azur

Één van de mooiste kuststreken die Frankrijk heeft is de Cote d’Azur. Deze lange kustlijn loopt van Cassis tot Toulon en staat bekend om de prachtige stranden die je hier tegenkomt. Langs deze kust kom je verschillende leuke badplaatsen tegen waar je kunt genieten van een heerlijke zonvakantie. Leuke plaatsen om te bezoeken in deze regio onder andere Nice. Bovendien is een bezoekje aan het luxe Saint Tropez ook zeker de moeite waard. Een leuke manier om deze regio te leren kennen is het boeken van een Fly drive vakantie door Frankrijk. Zo heb je je vlucht en huurauto al geregeld, maar bepaal je zelf wanneer je waar heen gaat.

Carcassonne

Carcassonne is één van de grootste toeristische trekpleisters van Frankrijk. Het is een grote, middeleeuwse stad en dat is door de hele stad te zien. De binnenstad bestaat namelijk uit een groot kasteel en daarom heen zijn grote muren gebouwd. In de rest van de stad zie je overal kleine straatjes en huizen in de stijl zoals ze vroeger ook waren. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is een bezoek aan Carcassonne zeer de moeite waard.

Nice

De stad Nice heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Voor liefhebbers van zwemmen en stranden is Nice ideaal, omdat het een prachtig wit zandstrand heeft waar je heerlijk kunt genieten van het zomerse weer. Daarnaast is de binnenstad van Nice een lust voor het oog. In de stad vind je vele musea en galerijen en kun je heerlijk genieten van het gezellige centrum. Een aantal keer per jaar worden er bovendien feesten en festivals georganiseerd in Nice, waar je ook als toerist van harte welkom bent.

Reisvergelijkingen Nieuws