Eilandhoppen over de Griekse eilanden

Eilandhoppen is een manier van vakantie vieren waarbij je meerdere eilanden bezoekt tijdens één vakantie. Het grote voordeel hiervan is dat je het gevoel krijgt dat je meerdere vakanties in één vakantie hebt, en het is een leuke manier om een bepaald land of bepaalde regio te ontdekken. Een goed voorbeeld hiervan is eilandhoppen in Griekenland. Griekenland kent namelijk veel leuke eilanden die relatief dicht bij elkaar liggen. De verbinding tussen deze eilanden is erg goed, waardoor het zeer makkelijk is om van eiland naar eiland te gaan. Één van de leukste routes in Griekenland is reizen van Santorini, via Naxos naar Mykonos.

Santorini

Santorini is het meest zuidelijke eiland van de drie. Het is een relatief klein eiland maar wel een zeer mooi eiland. Het eiland kent veel hoogteverschillen, waardoor je verspreid over Santorini veel uitzichtplekken hebt waar je het hele eiland kunt bekijken. Hoogtepunt van het eiland is het dorpje Oia. Dit dorp staat bekend om haar witte huisjes en blauwe daken, en heeft een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Naxos

In ongeveer anderhalf uur ben je met de boot van Santorini naar Naxos gevaren. Op dit eiland is veel groen, waardoor het ook ideaal is voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Natuurlijk kent Naxos ook verschillende badplaatsen waar je kunt genieten van zon, zee en strand.

Mykonos

Je sluit de reis af op het eiland Mykonos. Dit eiland is zeer gevarieerd en biedt iedereen de vakantie die hij of zij zoekt. Of je nu op zoek bent naar ultieme rust, een actieve vakantie of een combinatie van beide, je vindt het op Mykonos. Een vakantie op Mykonos maakt dan ook veel indruk. In het zuiden van het eiland heb je vele mooie en gezellige stranden, terwijl je aan westkant de grootste stad van het eiland tegenkomt, Mykonos-stad. Al met al een reis om nooit te vergeten.

Reisvergelijkingen Nieuws