Rondreis door Indonesië: mijn beste tips

rondreis-1

Mocht je binnenkort een indonesie vakantie boeken dan is dit artikel een leuke opstap naar een mooie ervaring. Ik ben vorig jaar gaan rondreizen door dit prachtige land en heb wat tips verzameld onderverdeeld in de thema’s: kunst & cultuur, eten en natuur.

rondreis-2

Kunst & Cultuur

Indonesië is enorm divers qua kunst en cultuur, en persoonlijk heb ik het meest genoten van de kunst en cultuur op Java. Het eiland wordt niet voor niks beschouwd als het culturele centrum waar veel reiziger graag naartoe gaan. Met name Yogyakarta staat bekend om haar rijke culturele geschiedenis en tradities. Naast Borobudur en Prambanan, fantastische tempelcomplexen met een interessante historie, was ik erg gecharmeerd van Javaanse dans. Ik ben naar een optreden geweest in de hoofdstad en stond versteld van de show. De dansen lijken veel invloeden te hebben uit de vechtsport maar zijn verder heel beheerst. Daarnaast viel het me op hoe lenig de vingers van de danseressen waren, bijna op het enge af soms! Mocht je het eiland Java bezoeken zou ik je zeker aanraden om zo’n show te bezoeken, het lijkt in de verste verte niet op westerse dans.

rondreis-3

Eten en een kookcursus

In Ubud op Bali heb ik me niet ingehouden als het op eten aankomt. Wát een heerlijk keuken en wat heb je veel te kiezen. Ik kon hier wij wijze van spreken drie keer per dag lunchen omdat ik het eten allemaal zo lekker vond. Ik kreeg van mijn hotel eigenaar de tip om een kookcursus te doen, zodat ik de heerlijkheden thuis zou kunnen reproduceren. Ik heb uiteindelijk een cursus geboekt bij Periuk Bali Cooking Class, en ben daarover zeer tevreden. Naast het koken zelf, breng je namelijk een bezoek aan de rijstvelden en de markt. Hier verteld een expert je over de plaatselijke landbouw en gewoonten. Na deze interessante ervaring zijn we dus bij een familie thuis gaan koken. Ik vond het echt een toegevoegde waarde dat je bij een ‘local’ thuis bent. We kregen uitleg over de kruiden en andere ingrediënten, hebben heerlijk gekookt en uiteraard onze buiken volgegeten. Dit alles voor slechts (omgerekend) 20 euro, dus om de prijs hoef je het ook niet te laten 😉

rondreis-4

Natuur

Ik had vooraf al gepland om een natuur- en wildlife toch te gaan maken in het Komodo National Park. Deze tocht had ik al geboekt in Nederland omdat het zo’n onbegaan gebied is dat ik het er niet op wilde gokken dat ik niks geregeld zou krijgen. Ik heb hier een combi tocht gemaakt met het bekijken van de beroemde Komodo varanen (ter bescherming van dit dinosaurus-achtige dier is ooit het park gesticht) en heb daarnaast gesnorkeld bij de Flores eilanden. Ik vond het snorkelen in kristal helder water echt fantastisch, dat had ik nog nooit gedaan. Ik heb heel veel prachtigs gezien in de onderwaterwereld, maar het hoogtepunt was toch wel een enórme rog.

Wie weet bieden deze tips je wat inspiratie voor jouw Rondreis Indonesië. Alvast veel vakantieplezier!

 

Reisvergelijkingen Nieuws