Voor welke vakantielanden is een visum aanvragen vereist?

Een groot aantal landen in de wereld vinden het belangrijk dat niet iedereen zomaar binnen en buiten kan lopen zonder gecontroleerd te worden. Dat is voor ons als Europeanen vaak even schrikken. In principe hoeven wij binnen Europa namelijk voor geen enkele bestemming een echt visum aan te vragen. Op het ogenblik dat u van plan bent om een vakantie te ondernemen buiten de Europese grenzen wordt dat plots een compleet ander verhaal. Dit gezegd hebbende is het niet zo dat u voor echt elk land buiten Europa een visum moet aanvragen. Bent u van plan om een verre reis te maken en is het voor u niet helemaal duidelijk of een visum aanvragen tot uw voorbereiding moet behoren? Dan is het zeker een aanrader om even de informatie op deze pagina door te nemen!

Altijd rekening houden met een visum aanvragen

In principe wordt het in de inleiding van deze pagina al een beetje aangegeven. Een visum aanvragen is iets waar u in principe maar beter altijd rekening mee kunt houden wanneer u op vakantie gaat buiten Europa. Ondanks het feit dat niet alle landen een visum hanteren geldt dit veruit voor de meeste bestemmingen. Hou er bovendien ook rekening mee dat de voorwaarden voor het verkrijgen van een visum en de geldigheidsduur ervan aanzienlijk kunnen verschillen. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk dat het visum voor de ene bestemming slechts drie maanden geldig is terwijl deze voor een andere bestemming zes maande geldig blijft. Ook het aantal keer dat u een land in en uit kunt reizen kan verschillen. Goed de voorwaarden van het visum controleren is dan ook nooit een overbodige luxe.

Op reis naar Amerika? Dat kan zonder visum!

Nederlanders en Belgen hebben voor een reis naar de Verenigde Staten tegenwoordig geen visum meer nodig. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Nederlanders en Belgen hebben namelijk de mogelijkheid om onder het zogenaamde ‘Visa Waiver Program’ naar de Verenigde Staten te reizen. Dit lijkt gewoon een visum te zijn, maar dat is het niet. De zogenaamde ESTA is eenvoudig online aan te vragen en u verneemt in principe meteen of u toestemming heeft om de naar de VS te reizen of niet. Deze procedure verloopt niet alleen erg eenvoudig, daarnaast is ze ook nog eens erg voordelig. Ondanks een vergelijkbaar systeem is er dus voor een reis naar de VS geen echt visum meer vereist.

Hoeveel budget voorzien voor een visum aanvragen?

Een vaak gestelde vraag van reizigers is hoeveel een visum aanvragen nu precies kost. Het moet gezegd dat de prijzen die voor een visum in rekening worden gebracht in de praktijk ongelofelijk hard kunnen verschillen. Bepaalde landen hanteren een kostprijs van tussen de 15 & 25 euro terwijl andere landen (zoals met name China) torenhoge kosten vragen die kunnen oplopen tot 125 euro of meer. Wist u echter dat er ook landen bestaan die ondanks een visumplicht geen kosten in rekening brengen? De meest opvallende naam op dit vlak is Australië. Ondanks een ongelooflijk streng migratiebeleid is het aanvragen van een 90 dagen visum voor reizigers volledig gratis. Wilt u een visum aanvragen voor een langere periode? Dan worden er daar wel (stevige) kosten voor in rekening gebracht.

Reisvergelijkingen Nieuws
Tags: