Welk deel van Spanje is het leukst als vakantiebestemming?

Spanje is een echt vakantieland. Steeds meer Nederlandse vakantiegangers kiezen er voor om een zomervakantie naar Spanje te boeken. Het land heeft je namelijk heel veel te bieden. Prachtige eilanden, veel gezellige badplaatsen en een prachtig binnenland. Wat voor soort vakantie je ook zoekt, in Spanje ga je het ongetwijfeld vinden. Het land is bovendien goed bereikbaar, waardoor het voor velen de ideale vakantiebestemming is. Wij zetten de leuke vakantieregio’s van Spanje voor je op een rij.

Costa Brava

In het noorden van Spanje vindt je de Costa Brava. De Costa Brava is een regio vanaf de Spaans/Franse grens tot ongeveer iets boven Barcelona. De vele prachtige stranden is iets wat direct opvalt in deze regio. Je komt meerdere leuke badplaatsen tegen, waar je overal hotels en campings tegenkomt waar jij tijdens jouw vakantie kunt verblijven. Jong of oud, iedereen zal zich vermaken tijdens een vakantie aan de Costa Brava.

Canarische eilanden

De eilandengroep Canarische eilanden ligt wat verder weg van het Spaanse vasteland, maar is ook onderdeel van Spanje. Ten westen van Marokko vind je deze eilandengroep, die onder andere bestaat uit de eilanden Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. Groot voordeel van deze eilandengroep is dat het hier heel het jaar aangenaam weer is. Ook tijdens de wintermaanden kun je hier heerlijk overwinteren onder een zonnetje met 25 graden.

Stedentrip

Spanje kent vele leuke steden die je kunt bezoeken tijdens een stedentrip. Ook als je buiten de zomervakantie een leuke bestemming zoekt voor een paar dagen, is Spanje het land om heen te gaan. Steden als Barcelona, Valencia, Madrid en Malaga zijn prachtige steden, goed bereikbaar vanuit Nederland en je kijkt hier je ogen uit. Vanuit Nederlandse vliegvelden zijn al deze steden goed bereikbaar, dus voor je het weet sta je in zo’n mooie Spaanse stad.

Reisvergelijkingen Nieuws