7x de mooiste zeedieren van de Rode Zee!

De Rode Zee in Egypte herbergt een onderwaterwereld die menig duiker en snorkellaar in volledige extase brengt. Met zijn heldere wateren en kleurrijke koraalriffen biedt de Rode Zee een thuis aan enkele van ’s werelds meest fascinerende zeedieren. In dit artikel dwalen we af naar de bodem van de Rode Zee en ontdekken we welke buitengewone wezens je kunt tegenkomen tijdens het duiken en snorkelen.

#1 Dory uit Finding Nemo: de Picasso Doktersvis

Bekend om zijn opvallende kleuren en patronen, is de Picasso Doktersvis een favoriet onder duikers. Met zijn felgele staart en diepblauwe lichaam en karakteristieke zwarte strepen lijkt hij rechtstreeks uit de ‘Finding Nemo’ film te zijn gesprongen. Deze vreedzame vis kan vaak worden gespot tussen het koraal, zwemmend met een sierlijke gratie die de oceaanbodem verlevendigt.

#2 De indrukwekkende Manta Ray

Een ontmoeting met een Manta Ray in de Rode Zee is een ervaring die je nog lang zal bijblijven. Deze majestueuze dieren zweven als dansers door het water met hun sierlijke vleugels. De spanwijdte van een Manta Ray kan enkele meters bereiken, en daarom laten ze een onuitwisbare indruk achter én bieden ze een ongeëvenaard schouwspel voor voorbij zwemmende duikers en snorkelaars. Met een beetje geluk, kun jij zo’n bijzonder zeewezen spotten tijdens je onderwater avontuur in de Rode Zee.

#3 De koning van het rif: de Napoleonvis

De Napoleonvis, met zijn imposante gestalte en opvallende lip, heerst over de mooie koraalriffen van de Rode Zee. Deze nieuwsgierige vis zwemt vaak rond duikers en snorkelaars, waardoor ze een close-up blik krijgen op zijn indrukwekkende verschijning. Zijn kleuren zijn misschien niet zo helder als zijn voorbijgangers, maar zijn imposante grootte maken deze vis heel indrukwekkend om te zien.

#4 De heerser van de diepte: de Rifhaai

Een ontmoeting met de rifhaai is een van de meest opwindende ervaringen die duikers in de Rode Zee kunnen hebben. Met zijn gestroomlijnde lichaam en scherpe, nieuwsgierige ogen domineert de rifhaai de diepere wateren rondom koraalriffen. In tegenstelling tot zijn beruchte neef, de grote witte haai, staat de rifhaai bekend als een relatief ongevaarlijke soort voor mensen. De rifhaai wordt vaak gespot in de diepe wateren bij Hurghada. Kies voor een hotel met huisrif in Hurghada om jouw kans op het spotten van deze indrukwekkende wezens te vergroten!

#5 Bijzondere zeekomkommers

Onder de meest intrigerende zeedieren van de Rode Zee bevindt zich de zeekomkommer. Ondanks zijn ogenschijnlijk eenvoudige uiterlijk, bezit deze zeebewoner een meesterlijke camouflagekunst. Hij past zich aan zijn omgeving aan en vermengt zich met het omliggende zand en koraal, waardoor hij bijna onzichtbaar wordt voor ongetrainde ogen. Een scherp oog kan echter de subtiliteiten van deze meester van mimiek waarderen.

#6 Sierlijke zeeschildpadden in de Rode Zee

In de kalme wateren van de Rode Zee vind je elegante bewoners die de harten stelen van iedereen die ze ontmoeten: de groene zeeschildpadden. Met kenmerkende schilden in tinten van olijfgroen, bewegen deze majestueuze dieren zich gracieus door het water.

#7 De gouden Murene

Onder de rotsachtige schuilplaatsen van de Rode Zee verbergt zich een mysterieus wezen dat zowel intrigerend als indrukwekkend is: de gouden murene. Met haar kronkelende lichaam, gouden gloed, scherpe tanden en nieuwsgierige ogen, is dit mysterieuze zeewezen een fascinerende toevoeging.

De Rode Zee blijkt dus niet alleen een schatkist van kleurrijke vissen en imposante haaien te bieden, maar ook enkele sierlijke en mysterieuze wezens. Duiken in de Rode Zee voelt als het betreden van een magisch rijk, waarbij iedere ontmoeting een moment van verwondering en bewondering is. En, hoe kan je die magische zeewereld het beste ontdekken? Door te overnachten in een hotel in Marsa Alam met huisrif. Pak je duikuitrusting in en laat je betoveren door de schatten van de Rode Zee!